Naar hoofdinhoud

Aanmelden voor zorg

Totaalzorg die past

Praktijk ´Jij en Ik´ biedt diverse vormen van begeleiding en behandeling aan voor kinderen en jongeren (rondom een gemiddelde intelligentie). Zij kunnen worden aangemeld bij de praktijk wanneer er sprake is van ontwikkelingsproblemen of –stoornissen (zoals autisme/PDD-NOS en/of ADHD), of als er vragen zijn over het functioneren van het kind. Praktijk ´Jij en Ik´ heeft veel ervaring in het begeleiden van jeugdigen met Autisme/PDD-NOS en ADHD, maar ook kinderen met (milde) psychische klachten zoals angsten, somberheid of weinig weerbaarheid, kunnen bij de praktijk terecht.

Aanmeldprocedure

 • 1

  Contact opnemen

  Wanneer een ouder of verwijzer contact opneemt middels 0486-201801 of per mail volgt er een beknopte telefonische screening om de hulpvraag in kaart te brengen.

 • 2

  Invullen aanmeldformulier

  Vul via onze website het aanmeldformulier volledig in. Er wordt gestreefd dat er binnen een week contact met u wordt opgenomen.

 • 3

  Intern overleg

  Indien de hulpvraag als passend wordt ingeschat, ontvangt u een e-mail waarin aanvullende documenten worden opgevraagd.

 • 4

  Voorbereiding intake

  Zodra alle opgevraagde documenten volledig zijn ontvangen, zal een van onze intakers contact met u opnemen om een intakegesprek te plannen.

 • 5

  Intakegesprek

  De hulpvraag wordt uitvoerig besproken om vervolgens gezamenlijk te bepalen of zorg wordt opgestart.

Heb je nog vragen?

 • Van maandag t/m donderdag en op de zaterdag biedt de praktijk daghulp aan kinderen van basisschoolleeftijd, 6 t/m 12 jaar.

  Op vrijdagavond en zaterdag voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar.

 • Verblijf is alleen mogelijk voor kinderen en jongeren die al gebruik maken van een andere zorgvorm binnen de praktijk. Tijdens een logeerweekend wordt verder gewerkt aan de doelen waaraan zij doordeweeks tijdens de daghulp en/of met de individuele begeleiding/behandeling aan werken.

  Er zijn 2 groepen voor verblijf:
  6 t/m 12 jaar
  13 t/m 17 jaar

 • Mocht je een beschikking (dan wel verwijzing) ontvangen hebben van de gemeente of huisarts, dan kan je contact zoeken met ons. Er wordt na het eerste contact een vrijblijvende intakegesprek gepland om samen te bepalen wat de meest passende hulp is.