Vragen van ouders
Om voor hulp in aanmerking te komen is een indicatie (dan wel verwijzing) nodig vanuit de jeugdwet of Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).
Een verwijzing voor jeugdhulp krijg je via: jeugd- of wijkteam, Centrum voor Jeugd en Gezin, huisarts of jeugdarts. Elke gemeente regelt de jeugdhulp op een eigen manier. Informeer bij jouw gemeente of huisarts hoe je jeugdhulp kunt inschakelen.
Ook voor hulp vanuit Wmo kun je bij jouw gemeente terecht. Heb je al een beschikking van de gemeente gekregen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan wat er mogelijk is om jou, je kind en/of gezin het beste te ondersteunen.
De gemeenten zijn door de overheid verantwoordelijk gemaakt voor de uitvoering van de Jeugdwet en Wmo. Wil je in aanmerking komen voor hulp, dan is het van belang om eerst een afspraak te maken met een consulent van de gemeente. Zij bespreken dan samen met jou de hulpvraag en wat jouw gezin of kind nodig heeft. Vervolgens kun je met een verwijzing van de gemeente kiezen uit verschillende zorgaanbieders in de regio die daadwerkelijk de hulp gaan bieden.
Mocht je een beschikking (dan wel verwijzing) ontvangen hebben van de gemeente of huisarts, dan kan je contact zoeken met ons. Er wordt na het eerste contact een vrijblijvende intakegesprek gepland om samen te bepalen wat de meest passende hulp is.
Lees hier alles over financieringen.
Van maandag t/m donderdag en op de zaterdag biedt de praktijk daghulp aan kinderen van basisschoolleeftijd, 6 t/m 12 jaar.
Op vrijdagavond en zaterdag voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar.Verblijf is alleen mogelijk voor kinderen en jongeren die al gebruik maken van een andere zorgvorm binnen de praktijk. Tijdens een logeerweekend wordt verder gewerkt aan de doelen waaraan zij doordeweeks tijdens de daghulp en/of met de individuele begeleiding/behandeling aan werken.
Er zijn 2 groepen voor verblijf:
6 t/m 12 jaar
13 t/m 17 jaar