Naar hoofdinhoud

Zorg voor jeugd

Vanuit het contract dat praktijk ´Jij en Ik´ met de gemeentes in de regio heeft, geldt (conform de Jeugdwet) een wettelijke voorwaarde om deel te nemen aan de VIR (Verwijsindex Risicojongeren). In de provincie Brabant gaat het om het regionale systeem ‘Zorg voor Jeugd’ wat aansluit op de landelijke VIR. Praktijk ´Jij en Ik´ neemt deel aan dit systeem waarin alle gemeenten, wijkteams, zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, politie etc. een signaal kunnen afgeven over jeugdigen waarmee ze contact hebben.

Concreet betekent dit dat alle jeugdigen van de praktijk in dit systeem worden aangemeld door de praktijk en dat, als er zorgen zijn over een jeugdige, de praktijk verplicht is dit te melden via het systeem. Ook wordt de praktijk op de hoogte gesteld als anderen (bijv. een wijkteam of school) een zorg over de jeugdige inbrengen. Gezamenlijk kan dan worden besproken welke verdere stappen gevolgd dienen te worden om de zorgen te verminderen.

Mocht u vragen hebben over dit systeem, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente.

 • Sandy Vos

  Ambulant Hulpverlener / Groepswerker
  Maak kennis

  Hulp nodig met het maken van jouw zorg keuze? Wij staan voor je klaar!

  Twijfel je tussen zorgaanbieders of weet je nog helemaal niet welke zorg je nodig hebt? Ga dan in gesprek met onze adviseurs. We Helpen je graag op weg

  Veelgestelde vragenStel een vraag